Ilahi

Ilahi

Ilahije
 
I madh TI je

I madh ti je Zoti dashur 
Madherine tende gjithe po flasim
I fuqishëm je po thon 
Nuk ka si ti tjetër fuqi 
All-llah All-llah All-llah All-llah 
Kerim All-llah

I madh ti je i fuqishëm
Ti krijove Gjithësine
Token, qiellin, diellin, hënën
Dhe gjithë yjet që ndirçojnë
All-llah All-llah All-llah All-llah 
Kerim All-llah

Dhe ato janë t'fuqisë tënde
Dëshmojmë për ty o Perendi
Njerzit, shtazet,bimet, ajri 
Fusha, malet dhe gjithësia 
All-llah All-llah All-llah All-llah 
Kerim All-llah.

 

Ne Allahut i kem besu

Ne All-ahut i kem besu
Pengamberit i kem premtu 
Çdo detyrë e obligim 
Me ndërgjegje do ta kryjm

Falim namazin me respekt 
Zeqat japim per çdo vjet
Ramazanin e agjerojm
Dhe Bajramin e festojmë

Për Bajram presin kurban
Pasuri ata që kanë
Pune e shejtë e më e madhe
Kishe me qenë haxhxhi ne Qabe

Lumturi nuk ka pa fe 
Te gjitha të mirat aty i ke
Po nuk dite me logjiku
Nga e vërteta ke deviju

T'jesh musliman është kënaqesi 
Ti krysh borxhet me lumturi 
Bën miresi hiq pa ia nda
veprat tua ke me i pa.

 

Vëlla i dashur

Vëlla i dashur ecë përpara ti gjithmon
T'rrish në gjumë armiku këte e deshiron
Kërko mikun kudo që në botë e ke 
Pa medyshje do ta gjesh atë në fe
Dore per dore ecë me mua ti n'këtë jetë
Keshtu lyp All-llahu i dashur dhe i vërtet
Formo vetën dhe familje të shëndosh
Nëse don në jetë gjithmon të perparosh
T'mbrosh Islamin t'mbrosh Atdheun farz e ke
Vëlla i dashur kësaj fjale veni re
Dallo mikun prej armikut vëllau im
Pa dyshim ti e ke këtë obligim 
Njëren dore shtrije për paqe ti n'këtë jetë
Tjetrën grusht tregoj armikut të vërtetë
Ndihmo Zot të shkelurin në këtë botë
I meshirshëm vetem Ti je i Madhi Zote!

 

Vetëm Ty te lutem

Vetëm Ty te lutem i Madhi Perendi
Ben rahmet mbi ne she mbi tërë këtë njerzi
All-llahu, All-llahu, All-llahu,All-llahu
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu

Prej atë ditë që u linda unë në këte dunja 
Balli im ne sexhde çdo ditë më ka ra
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu

Me gjithë qenien time unë Ty të besoj
Pejgamber dërgove të gjithë i pranoj
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu

Vëtem Ty të lutem e Ty t'adhuroj
Ditet e Bajramit me gëzim i festoj
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu

Prano agjërimin i Madhi All-llah
Vetëm në Ty shresoj e ska tjeter Allah
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu

Te gjithë sa vllezër të vuajtur ka Zot në këtë botë
Me plot durim presim ndihmën tënde o Zotë
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu

Ti gjithmeshirueshëm Rrahmaninn-Rrahim
Ditet e Bajramit për ne bëni gëzim
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu
All-llahu, All-llahu, All-llahu, All-llahu

 

Jem urdhruar

Jem urdhruar te dëgjojme
Ne mëshir të Zotit të shpresojm
Zoti një është ska dyshim
Allah, Allah ja Alim

Porosin e kemi ne 
Qe ta ruajm këtë fe
Na e meso Zotë të dim
Allah, Allah ja Alim

Shumë dëshira kemi n'jetë
Pak të mendojm për ahiret
Gjithçka në botë përfundim ka
La ilahil-llah-llah

Shiko qiellin, vëlla përjetë
Bindu në Zotin e vërtetë
Toke e qiell i ka kriju
La ilahil-llah-llah.

 

Jemi Shqiptare musliman

Ne jemi shqiptar dhe jemi me fe
Nuk ka popull ne botë ma të lumtur se ne
Ne jemi krenar qe jemi musliman
Kemi sunduar botën gjithe mbanë

Zemerbardhë të gatshëm të gjithë për durim
Jem bujar dhe kemi dore për pajtim
Ne Kuranin e kemi libër të shejtë
Ai na mëson gjithmon të jemi të drejt

Pejgamberit ton me zemer e dojm
Dhe Kuranin natë e ditë e lexojm
Ne gjithë shkencat në këtë botë do ti mesojm
Dhe armikut deri ne prag do ti shkojm

Mëmëdhenë tonë ne duhet ta mbrojm
Dhe prej Zotit ndihmë duhet të kërkojm

Atë që duhet kurr se harrojm
Kështu xhenetin së bashku të gjithë e fitojm.

 

Çastet e Bajramit

Ne keto çaste të Bajramit
Buzëqesh fytyra e muslimanit 
Sot ka gëzim bota islame 
K'non Kur'an e thërret ezan-e.

Gëzohu, gëzohu o muslimane 
Sot festojme t'bukrin Bajram-e

Ramazanin me plot begatije
E percollem me krenarie
Me ibadet e ziker Zotit
Kalojn ditet e motmotit.

Gëzohu, gëzohu o muslimane 
Sot festojme t'bukrin Bajram-e

Gjithë natyra n'formone të vete
E madhron Zotin e vetë
Ndryçon hëna, shkëlqen dielli
Feston toke, feston qielli

Gëzohu, gëzohu o muslimane 
Sot festojme t'bukrin Bajram-e

N' çdo shtëpi të muslimanit 
Shtrohet sofra e Bajramit
Përshendet vëllaj vëllan e vete
Uron Bajramin për shumë vjete

Gëzohu, gëzohu o muslimane 
Sot festojme t'bukrin Bajram-e.

Search site

WwW.BLero-Ku.Tk © 2010

ToPoJaNi.Tk KuKeSi.JimBo.CoM Klikoni Këtu Të Bëni (Blero-Ku.Tk) Faqe Startuese © Copyright 2010 All Right Reserved